IT/Övervakning

Twitch censurerar Trump

Twitch censurerar Donald Trump.

Twitch har tillfälligt stängt av president Donald Trump. Trumps konto censureras på grund av “hatfullt beteende”, som sänts online. Enligt Twitch är det kränkande innehållet nu borttaget.

Ett av videoklippen i fråga var en repris av Trumps beryktade kickoff-rally, där han sa att Mexiko skickade våldtäktsmän till USA. Twitch uppmärksammade även ”rasistiska kommentarer” vid Trumps senaste stormöte i Tulsa, Oklahoma.
Precis som alla andra måste politiker på Twitch följa våra användarvillkor och gemensamma riktlinjer. Vi gör inte undantag för politiskt- eller nyhetsinnehåll och kommer att vidta åtgärder mot innehåll som rapporteras till oss, och som bryter mot våra regler” berättade en talesman för Twitch för The Verge. Uttalandet utfärdades ursprungligen förra året när Trumps kanal lanserades.

Avstängningen kommer en vecka efter att Twitch svor att det skulle slå ner på oacceptabelt beteende på webbplatsen, efter rapporter om påstådda påhopp och trakasserier från användare. Trumps tal och möten är vanligtvis tillåtna på andra plattformar.

Twitch sade förra veckan att man skulle börja utfärda permanenta avstängningar för användare. Den första stora avstängningen var Dr DisRespect, en av webbplatsens mest populära användare som inte fick någon motivering eller förklaring till varför han stängdes av.

Trump lanserade sitt Twitch-konto i oktober. Kontot används mest för att sända massmöten och tal, en möjlighet som nu har alltså har tagits bort.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!