Insändarsidan

Insändare

“Verkliga övergrepp mot kvinnor tas inte på allvar”

Det är hög tid för politikerna att lösa den eskalerande våldsproblematiken om samhällskontraktet ska vara giltigt. Det skriver Bianca Landström i en insändare.

Publicerad 25 februari 2021
Uppdaterad idag kl. 19:47

Kvinnor och tjejer uppmanas att anmäla ofredande, olaga hot, misshandel eller sexualbrott, men få fall klaras upp även när det finns tydliga bevis på att ett brott begåtts. Det är ett problem som inte tas på verkligt allvar av lagstiftare och politiker.

Vem ska skydda oss om inte samhället gör det? Vi måste våga ta till alla medel som krävs för att stoppa våldet. Var tionde kvinna avstår idag helt från att gå ut på kvällen i sitt eget bostadsområde samtidigt som inte ens en av tio våldtäktsanmälningar leder till åtal. Det är fullständigt oacceptabelt att kvinnor känner den osäkerheten i Sverige.

Det är dags att politiker uppfyller sin del av det samhällskontrakt som man säger sig ha ingått med medborgarna. Annars är det brutet.

Anledningen till att jag engagerar mig i detta ämne är för att jag själv blivit utsatt. Det är otroligt sorgligt att våldet ökar och ingen tar oss på allvar, inte bara mäns våld mot kvinnor utan även kvinnors våld mot män.

 

Bianca Landström

Bianca Landström är 18 år gammal och bosatt i Tidaholm. Hon är politiskt engagerad och kämpar för kvinnors rättigheter.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!