MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 4 juli 2020

Inrikes

Nationalister tog över Globens projektor

Globen med den kuppade projiceringen under tisdagskvällen.

Under tisdagskvällen genomförde en grupp aktivister en kupp där man kapade Globens projektor och lät den lysa upp byggnadens fasad med ett tydligt nationalistiskt budskap.

Budskapet löd ”Svensk ungdom – slå tillbaka!” och har tidigare använts av nationalistiska aktivister i Stockholmsområdet. Det hela publicerades på Youtube och aktivisterna förklarar att syftet med aktionen var att uppmana svenskar att sluta vara passiva och istället engagera sig politiskt.
Aktionens syfte är att stärka kampandan och motivera alla de unga människor som redan är aktiva inom rörelsen, eller funderar på att ta nästa steg och gå från ord till handling, samt att ta död på den passiva och defensiva inställningen bland unga män.”, skriver man bland annat till webbtidningen Nordfront.

Man passar också på att utlova fler aktioner i framtiden.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.

Vår oberoende journalistik behöver ditt stöd. Tack! Swish: 072-722 01 72

Få NyD:s ocensurerade nyhetspushar direkt i din mobil!

Följ vår Telegram-kanal nedan…

Vi behöver ditt stöd för att kunna driva Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Swisha till 072-722 01 72. Tack!

Send this to a friend