Invandrare vill inte bo bland svenskar

publicerad 15 februari 2021

  Trots att regeringen ger extra pengar till de asylsökande som bosätter sig i svenska områden så väljer de flesta migranter ändå att tacka nej till ersättningen och istället bosätta sig i förorter bland sina landsmän.

  Det var i somras som regeringen införde en ny ”integrationsåtgärd” där migranter som frivilligt flyttade till utsatta områden eller ghetton skulle mista sin dagsersättning, detta i en förhoppning att de istället skulle välja bostadsområden som inte redan var lika invandrartäta och ”minska segregationen”.

  – Fler än vi trodde väljer att inte ansöka om dagersättning. De väljer att helt enkelt bosätta sig i ett anmält område, utan pengar från Migrationsverket, säger Jaqueline Bajo Lundberg, processledare på Migrationsverket till statskanalen SVT.
  Integrationsåtgärden har alltså misslyckats och de flesta migranter som kommer till Sverige vill fortsätta bo med sina landsmän, trots att de går miste om 71 kronor om dagen i dagersättning.

  Lundberg tror också att det kan vara så att migranterna redan har ”sin försörjning tryggad” och att de 71 kronorna därför varken gör från eller till när det kommer att välja bostadsort.

  – Det kan antingen vara så att ersättningsnivån är så pass låg att det inte gör någon skillnad för den enskilde, att man har sin försörjning tryggad på annat sätt eller att man ändå väljer att bo med släktingar och vänner för man tycker det är viktigare

  – Jag känner mig trygg här i Botkyrka till skillnad mot på andra platser, för det finns så mycket rasism, menar en afrikansk kvinna som SVT intervjuat och hon förklarar vidare att gemenskapen med andra migranter i Botkyrka gör att hon känner att hon ”hör hemma” och att hennes kulturella arv och ursprung är mycket viktigt för henne.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!