Invandrare vill inte bo bland svenskar

publicerad 15 februari 2021

Trots att regeringen ger extra pengar till de asylsökande som bosätter sig i svenska områden så väljer de flesta migranter ändå att tacka nej till ersättningen och istället bosätta sig i förorter bland sina landsmän.

Det var i somras som regeringen införde en ny ”integrationsåtgärd” där migranter som frivilligt flyttade till utsatta områden eller ghetton skulle mista sin dagsersättning, detta i en förhoppning att de istället skulle välja bostadsområden som inte redan var lika invandrartäta och ”minska segregationen”.

– Fler än vi trodde väljer att inte ansöka om dagersättning. De väljer att helt enkelt bosätta sig i ett anmält område, utan pengar från Migrationsverket, säger Jaqueline Bajo Lundberg, processledare på Migrationsverket till statskanalen SVT.
Integrationsåtgärden har alltså misslyckats och de flesta migranter som kommer till Sverige vill fortsätta bo med sina landsmän, trots att de går miste om 71 kronor om dagen i dagersättning.

Lundberg tror också att det kan vara så att migranterna redan har ”sin försörjning tryggad” och att de 71 kronorna därför varken gör…


 


Liknande artiklar: