Medicinsk apartheid i Väst

Folkhälsomyndigheten: Ovaccinerade bör begränsa sina liv

publicerad 20 september 2021
Johan Carlson, genereldirektör Folkhälsomyndigheten.

Ovaccinerade svenskar bör inte besöka idrottsevenemang, diskotek, konserter och andra större tillställningar, uppmanar Folkhälsomyndigheten. Personer som låtit sig injiceras med covidvaccin behöver dock inte begränsa sitt liv på detta sätt, menar man.

I ett pressmeddelande bekräftar Folkhälsomyndigheten att de allmänna råden kring covid-19 tas bort den 29 september – men att dessa istället ersätts av nya råd och rekommendationer som framför allt riktar sig till personer som av olika skäl valt att inte ta covidvaccin.

Myndigheten uppmanar ovaccinerade att ”hålla avstånd till andra människor”, att inte träffa äldre släktingar och att inte gå på större evenemang som teatrar och konserter eller på diskotek och dansa.
– Det blir en tydlig begränsning för ovaccinerade personer eftersom de löper en större risk att smittas av covid-19 och att smitta andra. De kan smitta både de ovaccinerade och de vaccinerade eftersom inget vaccin ger ett hundraprocentigt skydd, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Både vaccinerade och ovaccinerade rekommenderas också fortsättningsvis att stanna hemma och testa sig om de…


 


Liknande artiklar: