Inrikes

Flera döda efter att skolbuss vält

Minst tre personer har omkommit när en buss full med skolelever välte på E45:an några mil söder om Sveg i Härjedalen.

Det var vid 7-tiden på söndagsmorgonen som larmet kom om att en buss vält. I bussen befann sig 52 elever i åttonde klass från Boråstrakten och sex ledare och busschauffören, skriver Länstidningen Östersund.
Minst tre personer har omkommit och ytterligare sex personer bedöms vara allvarligt skadade.

Olyckan har fått statsminister Stefan Löfven att gå ut med följande uttalande:

– Jag har nåtts av den fruktansvärda nyheten om bussolyckan utanför Sveg. Det lämnar mig och hela landet i sorg. Det var ungdomar på väg på skidresa som slutade i katastrof. Mina tankar är hos de skadade, hos föräldrar, vänner och anhöriga – de som fått besked och hos dem som ännu inte vet hur det gått. Sorgen är outsäglig för er som nåtts av ett dödsbud. Vi finns med er. Smärtan är outhärdlig för er som ännu inte fått besked. Vi tänker på er. Räddningsarbete pågår och vi följer utvecklingen noggrant. Sjukvården i region Jämtland och Härjedalen har gått in i förstärkningsläge och landstinget i Dalarna har förstärkt med resurser.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!