Dömd mordbrännare släpptes fri – då våldtog han pojkar på kyrkogård

publicerad 28 augusti 2020
På kyrkogården i Solna torterades de två pojkarna i timmar.

En 21-åring med iransk bakgrund dömdes för mordbrand men släpptes ut innan han avtjänat sitt straff. Då passade han på att att tillsammans med en 18-årig tunisisk kamrat våldta och tortera två pojkar på en kyrkogård i Solna.

På söndagsmorgonen hittades två pojkar svårt skadade på Norra kyrkogården i Stockholm. Offren hade knivskurits och fått olika föremål uppkörda i anus. Tortyren ska ha begått under uppemot nio timmar tills ett vittne kunde tillkalla polis och när förövarna flydde från platsen kunde de gripas.

Thomas Arvefors var rådman under det tidigare mordbrandsmålet och hävdar enligt Nyhetsbyrån att 21-åringen släpptes ut innan avtjänat straff eftersom det inte fanns något som tydde på fortsatt brottslighet. Han medger att ”det gick tokigt i den här situationen” och att ”det är väldigt tråkigt”. Detta trots att iraniern tidigare har dömts även för narkotikabrott och stöld.
Den 18-årige tunisiern är även han dömd sedan tidigare till ungdomsvård för flera olika brott och båda gärningsmännen sitter nu häktade misstänkta för en rad nya brott.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!