Dödsfall efter vaccination utreds i Lund

Publicerad 20 mars 2021
  Kvinnan dog på Skånes universitetssjukhus i Lund.

  En kvinna i 60-års åldern har dött efter att ha injicerats med Astra Zenecas covidvaccin. Det är Sveriges första dödsfall med misstänkt koppling till Astra Zeneca-vaccinet.

  I början av februari dog en kvinna i 60-års åldern på Skånes universitetssjukhuset i Lund. Kvinnan hade nyligen blivit vaccinerad med Astra Zeneca-vaccinet och var fullt frisk, rapporterade Bonniertidningen Sydsvenskan.

  Kvinnan fick en massiv hjärnblödning och hade låga nivåer av blodplättar (trombocyter) vilket orsakade hennes död. Eftersom hon nyligen vaccinerat sig med Astra Zeneca-vaccinet kommer läkemedelsverket enligt uppgift att utreda om det finns något samband mellan det och dödsfallet.
  Tidigare idag rapporterade Nya Dagbladet att en norsk expertgrupp slagit fast kopplingen till vaccinet och liknande fall i Norge.   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!