Busch Thor: Förnedringsrånen visar att Löfven har fel jobb

publicerad 18 februari 2020
Ebba Busch Thor menar att det är hög tid för Stefan Löfven och hans regering att avgå.

I en debattartikel i Aftonbladet skriver Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att den katastrofala utvecklingen med förnedringsrån mot svenskar är ett tydligt bevis på att Socialdemokraterna inte är kapabla att styra landet.

Hon tar i artikeln upp de grova överfall där unga invandrade gärningsmän inte bara hotar och misshandlar sina rånoffer utan dessutom förnedrar dem genom att urinera dem i munnen och filmar sitt övergrepp som de sedan sprider i sociala medier och det faktum att grova rån mot unga offer har mer än fördubblats på några år.

Förnedringsrånen verkar präglas av dominans, mobbning och maktutövning förstärkt av ett tydligt vi och dom. Möjligen fattiga mot rika, eller kanske orten mot svenne. Förakt mot den andre. När statsminister Stefan Löfven ska förklara utvecklingen hänvisar han till ”den förra borgerliga regeringen” och skattesänkningar”, skriver hon vidare.
KD-politikern menar att Löfven gång på gång viftat bort sitt och sin regerings ansvar och alltför många gånger låtsats vara aningslösa och naiva när ökningen av grov brottslighet kommer på tal. Samma sak menar hon…


 


Liknande artiklar: