Busch Thor: Förnedringsrånen visar att Löfven har fel jobb

publicerad 18 februari 2020
  Ebba Busch Thor menar att det är hög tid för Stefan Löfven och hans regering att avgå.

  I en debattartikel i Aftonbladet skriver Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att den katastrofala utvecklingen med förnedringsrån mot svenskar är ett tydligt bevis på att Socialdemokraterna inte är kapabla att styra landet.

  Hon tar i artikeln upp de grova överfall där unga invandrade gärningsmän inte bara hotar och misshandlar sina rånoffer utan dessutom förnedrar dem genom att urinera dem i munnen och filmar sitt övergrepp som de sedan sprider i sociala medier och det faktum att grova rån mot unga offer har mer än fördubblats på några år.

  Förnedringsrånen verkar präglas av dominans, mobbning och maktutövning förstärkt av ett tydligt vi och dom. Möjligen fattiga mot rika, eller kanske orten mot svenne. Förakt mot den andre. När statsminister Stefan Löfven ska förklara utvecklingen hänvisar han till ”den förra borgerliga regeringen” och skattesänkningar”, skriver hon vidare.
  KD-politikern menar att Löfven gång på gång viftat bort sitt och sin regerings ansvar och alltför många gånger låtsats vara aningslösa och naiva när ökningen av grov brottslighet kommer på tal. Samma sak menar hon gäller massinvandringens konsekvenser och regeringen Löfvens agerande där.

  Än i dag lever Sverige med efterverkningarna av 2015. Samtidigt är Sveriges mottagande fortfarande mer än tre gånger så stort som våra nordiska grannländer.

  Bush Thor konstaterar att alla kriser möts med samma passivitet av Stefan Löfven och hans regering och att ingenting verkar göras för att nå någon slags förbättring. De politiskt ansvariga som gjort bort sig i olika frågor återfinns fortfarande på höga positioner.

  Löfvens tafatta reaktion på förnedringsrånen är inget olycksfall i arbetet. Det är statsministerns toppnivå”, konstaterar hon bittert.

  Hon avslutar sin debattartikel med att mena på att Stefan Löfvens regering aldrig ens borde ha tillträtt från första början och att en borgerlig regering står redo att ta över istället.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!