Inrikes

BLM-demonstration upplöst i Göteborg – flera gripna

I veckan gavs demonstranter tillstånd av polisen i Göteborg att genomföra en Black Lives Matter-demonstration i staden under söndagen. Den urartade dock snabbt.

Redan när demonstranterna samlades under söndagen var det uppenbart att gränsen 50 personer inte skulle hållas. Flera rapporterar om hur demonstrationen urartat till kravaller.
 

Nu har Göteborgspolisen upplöst skaran efter det att runt 2000 personer hade samlats vid Heden. Demonstranterna lämnade platsen och tågade genom centrala Göteborg.

– Den sociala distanseringen kan inte hållas, sade Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, som förklaring till att demonstrationen upplöstes.

Under eftermiddagen har polisen attackerats av demonstranterna, som har kastat sten och andra föremål mot ordningsmakten i takt med att demonstrationen har urartat till kravaller. Flera personer har gripits.

 

Källa: NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!