Inrikes

Åkesson gripen av turkisk polis för flygbladsutdelning

Flygbladsutdelningen med budskapet att Sverige är fullt har provocerat högljudda flykting- och vänsteraktivister.

Jimmie Åkesson åkte nyligen till den grekisk-turkiska gränsen och delade ut flygblad med information om att Sverige inte kan ta emot fler människor. Den turkiska polisens svar blev att gripa den svenske partiledaren.

På grund av den massiva ansamlingen av migranter vid den grekiska gränsen som vill vidare in till EU och Sverige åkte Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till gränsområdet mellan Grekland och Turkiet. Detta för att dela ut flygblad med information till migranterna om att Sverige är fullt och inte kan ta emot fler människor.




Agerandet fick inte bara liberaler och vänsteraktivister att rasa, utan har till synes även upprört turkisk polis så till den grad att man svarat med att gripa partiledaren och sända honom tillbaka till Sverige. Detta enligt turkiska CNN.

Vi kan bekräfta att det land som Morgan Johansson och regeringen vill förhandla med, och ge mer pengar till, är ett land där man blir gripen och utfrågad för att man delar ut flygblad som staten inte har godkänt, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson om gripandet till SVT.

Åkesson ska enligt uppgift landa på Kastrup senare under dagen.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!