Hälsa

Australien vill förbjuda ovaccinerade barn att gå i förskola

I Australien vill landets konservativa regering tvinga förskolor och dagis att inte acceptera barn som är ovaccinerade.

Sedan några år tillbaka har flera australiensiska delstater redan förbjudit barn som inte vaccinerats att gå i förskolan eller på dagis, om föräldrarna inte kan bevisa att det fanns medicinska skäl bakom att inte låta barnet vaccineras.

Nu vill premiärminister Malcolm Turnbull att alla av landets delstater ska införa restriktionerna, rapporterar The Telegraph.

Att straffa föräldrar till ovaccinerade barn är dock ingenting nytt i Australien. 2015 införde man en lag som innebar att alla föräldrar som inte vaccinerade sina barn blev av med alla sina välfärds- och skatteförmåner. Den lagen ledde till att 200 000 barn vaccinerades.

Omkring 93 procent av alla barn i Australien är idag vaccinerade. Premiärminister Turnbulls målsättning är att den siffran inom kort ska lyfta till 95 procent.

Liknande artiklar

Svenskar mest kritiska till vaccin i Europa Nästan hälften av svenskarna ifrågasätter mässlingsvaccinet eller anser att det inte behövs, uppger EU-kommissionen. ...
Australien kommer inte följa Parisavtalet Australien kommer inte att dra ner på utsläppen till de nivåer som sattes i Parisavtalet. Australien skrev under före...
Massmedia kräver att Facebook raderar vaccinkritik... Flera etablerade medier vill se att Facebook censurerar kritik och ifrågasättande av vaccin. Det handlar om medier so...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!