Allt fler drabbade av nervskador efter covidvaccineringen

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 15 mars 2021
- av Markus Andersson
Personen till höger har drabbats av ansiktsförlamning i ett annat sammanhang reds. anm.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Feber och huvudvärk är fortfarande de vanligaste biverkningarna av covidvacciner, men forskare noterar att allt fler patienter drabbas av nervskador som bland annat uttrycker sig i form av yrsel eller ansiktsförlamningar efter att de tagit Pfizers och Modernas kontroversiella mRNA-vaccin.

I Bonnierägda Dagens Nyheter konstaterar Ali Harandi, docent och föreståndare för Sahlgrenska akademins vaccinlaboratorium, att nervskador är en typ av skada som ”sticker ut” och att det är en biverkning som är mycket ovanlig när det kommer till andra vaccin – men som man nu sett flera fall av efter vaccinationerna mot covid-19.

Vaccinskadorna kopplas framför allt till Pfizers/Biontechs och Modernas vaccin och beskrivs som ”något oroande”.

Andra, exempelvis professor Ali Mirazimi, hävdar att nervskador och ansiktsförlamningar inte är någonting anmärkningsvärt och att det inte finns några ”bevis” för att dessa skulle orsakas av vaccinet.

Runt om i världen har det även börjat dyka upp rapporter om blodproppar orsakade av injektionerna, och då i synnerhet av Astra Zenecas vaccin. I Norge har flera sjukvårdsanställda drabbats.

– Vi har i dag mottagit ytterligare tre anmälningar om blodpropp eller hjärnblödning hos yngre personer som har fått Astra Zenecas vaccin, säger överläkaren Sigurd Hortemo vid det norska Läkemedelsverket till NRK.

Blodproppar kopplade till vaccinen har gjort att ett flertal länder, däribland Sveriges grannländer Danmark, Norge och Island nu har tvingats pausa Astra Zenecas vaccin tillfälligt.

Läkemedelsverket, EU och WHO fortsätter dock att hävda att vaccinet är säkert.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!