Kritiserade coronavaccineringen

Allt fler drabbade av nervskador efter covidvaccineringen

publicerad 15 mars 2021
Personen till höger har drabbats av ansiktsförlamning i ett annat sammanhang reds. anm.

Feber och huvudvärk är fortfarande de vanligaste biverkningarna av covidvacciner, men forskare noterar att allt fler patienter drabbas av nervskador som bland annat uttrycker sig i form av yrsel eller ansiktsförlamningar efter att de tagit Pfizers och Modernas kontroversiella mRNA-vaccin.

I Bonnierägda Dagens Nyheter konstaterar Ali Harandi, docent och föreståndare för Sahlgrenska akademins vaccinlaboratorium, att nervskador är en typ av skada som ”sticker ut” och att det är en biverkning som är mycket ovanlig när det kommer till andra vaccin – men som man nu sett flera fall av efter vaccinationerna mot covid-19.

Vaccinskadorna kopplas framför allt till Pfizers/Biontechs och Modernas vaccin och beskrivs som ”något oroande”.
Andra, exempelvis professor Ali Mirazimi, hävdar att nervskador och ansiktsförlamningar inte är någonting anmärkningsvärt och att det inte finns några ”bevis” för att dessa skulle orsakas av vaccinet.

Runt om i världen har det även börjat dyka upp rapporter om blodproppar orsakade av injektionerna, och då i synnerhet av Astra Zenecas vaccin. I Norge har flera sjukvårdsanställda drabbats.

– Vi har i dag mottagit ytterligare tre anmälningar om blodpropp eller hjärnblödning hos yngre personer som har fått Astra Zenecas vaccin, säger överläkaren Sigurd Hortemo vid det norska Läkemedelsverket till NRK.

Blodproppar kopplade till vaccinen har gjort att ett flertal länder, däribland Sveriges grannländer Danmark, Norge och Island nu har tvingats pausa Astra Zenecas vaccin tillfälligt.

Läkemedelsverket, EU och WHO fortsätter dock att hävda att vaccinet är säkert.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!