Trots miljonvinsten – sämsta året hittills för Reinfeldts bolag

publicerad 7 augusti 2020
- av Isac Boman
Fredrik Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt har sedan sin avgång som Sveriges statsminister arbetat som rådgivare åt den amerikanska storbanken Bank of America Merrill Lynch. Sedan han startade sitt företag 2015 har han plockat ut en vinst på runt 40 miljoner kronor, men gör i år sitt sämsta resultat hittills med 5,5 miljoner kronor efter skatt.

Bank of America-medarbetaren ägnar sig vid sidan av rådgivning i sitt företag även åt författarskap och föreläsningsverksamhet och har plockat ut en vinst på runt 40 miljoner kronor ur redrik Reinfeldt AB sedan det startades år 2015. I år gör dock Reinfeldts bolag sitt sämsta resultat sedan starten, skriver Expressen. Trots detta rör det sig ändå om miljoner i vinst – efter skatt 5,5 miljoner kronor. Reinfeldt bör dock ha goda förutsättningar att klara sin personliga ekonomi eftersom han därtill plockar ut ett avgångsvederlag på 156 000 kronor i månaden från svenska skattemedel.

Reinfeldt var mycket vänligt inställd till globalistiska maktkretsar och deltog bland annat på Bilderbergmötet 2006 på inbjudan av Jacob Wallenberg. Han har själv även uttryckt stolthet över sina varma relationer med profilerade krigshökar såsom USA:s Condoleezza Rice, som han i sitt SVT-program “Toppmötet” kallade för “Condi” i vänskaplig anda, och även med den brittiske premiärministern Tony Blair som drog in Storbritannien i Irakkriget. Reinfeldt sympatiserade starkt med den aggressiva krigspolitiken i Mellanöstern och använde bland annat 110 miljoner kronor av svenska skattepengar till att finansiera syriska så kallade rebellgrupperingar med starka islamistiska element och som orsakade Syrienkriget. Sedermera kom dessa grupperingar att bli en viktig faktor i framväxten av Islamiska staten.

Fredrik Reinfeldt är framförallt ihågkommen för sitt ökända uttalande till det svenska folket att “öppna era hjärtan” i samband med att han klargjorde att det inte längre fanns kvar några pengar till reformer utan att alla pengar måste gå till att finansiera massmigrationen till Sverige, bland annat från de flyktingströmmar som orsakats av Syrienkriget. Själv hade Reinfeldt ingen vidare hjärtlig syn på Sverige och är även känd för uttalandet ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån”. Han var och är fortsatt en stor anhängare av obegränsade migrantströmmar till Europa och har på senare år har han bland annat fördömt Danmarks skärpta gränskontroller som “fullkomligt livsfarligt”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!