Ekonomi

Nya svenska IT-lösningar inom däckhandeln

Vid det här laget har det inte undgått någon att internet har förändrat våra shoppingvanor, både stora som små. Vi köper idag allt från vitaminer till vitvaror direkt på nätet.

Också bilbranschen har förändrats, även om det nog inte är någon som köpt en hel bil osedd på internet än, så växer marknaden för bildelar, däck och andra tillbehör online. Allt du kan tänkas behöva i däckväg finns tillgängligt på en ständigt växande däckmarknad på nätet.
Enkelt och billigt att köpa däck online

Allt fler konsumenter upptäcker hur enkelt och smidigt det är att handla däck på nätet. Framförallt är det billigare eftersom däckhandlare på nätet inte behöver ha visningslokaler och säljpersonal på golvet. De flesta aktörerna på marknaden är också internationellt verkande företag som kan hålla sina priser nere genom stora volymer och direkta kontakter med däcktillverkare. Ytterligare en stor fördel är att sortimentet som du hittar på nätet är oslagbart både när det gäller bredd och spets. Genom att handla dina bil- och mc däck m.m. på nätet får du tillgång till produkter som inte annars går att hitta i Sverige.

Svenska IT-lösningar inom däckbranschen

En absolut förutsättning för den snabbt växande däckmarknaden online är de smarta IT-lösningar som utvecklats inom branschen. Hos däckhandlare som Tirendo hittar du enkla sökfunktioner där du bara behöver skriva in vilken bil du har och vad du är ute efter och vips så får du upp vilka däck som passar till just din bil. Bakom kulisserna återfinns också avancerade IT-system för allt från lagerhållning till fakturering. Utveckling och innovation inom området pågår ständigt och glädjande nog är ett av de hetaste företagen för IT anpassat just för däckhandeln det svenska företaget Compilator.

Compilator expanderar till Storbritannien

Compilator startades 1995 av Anders Paulcén som själv jobbade inom däckbranschen och såg att det fanns ett stort behov av IT-lösningar särskilt anpassade för just denna bransch. Programmet DäckData introducerades och sen dess har det bara gått uppåt för företaget. I september 2016 annonserade man att man köper den engelska konkurrenten Team Systems vilket innebär ett stort steg in på den Brittiska marknaden för Compilator. I och med sammanslagningen kommer företaget nu att ha totalt 1500 kunder inom däck- och bildelsförsäljning i Skandinavien och i Storbritannien. Varav många är mindre företag och verkstäder som genom programmet kan få direkt anslutning till såväl Transportstyrelsens bilregister som till de ledande leverantörerna på marknaden.

Compilator erbjuder två huvudprodukter DäckData och Pricelist Manager samt ett antal kompletterande produkter utifrån kundens behov. DäckData är en helhetsprodukt som täcker hela affärsspektrumet från lagerhållning till försäljning och fakturering. Sedan systemets introducerats har det genom otroligt hög innovationstakt utvecklats till den nivå som gör att det nu är det marknadsledande däckprogrammet i Norden inom däck och bildelar. Program som DäckData är ytterligare en av anledningarna till att däckhandeln på nätet, både för stora och mindre handlare, går så starkt framåt. Kostnaderna hålls nere genom att programmet inte behöver installeras på egna servrar utan fungerar online med backup i moln och expertstöd från Compilator. Framtiden ser ljus ut för Compilator, däckförsäljare på nätet och dig som köpare av däck på nätet.

 

Denna artikel har sponsrat innehåll

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!