Netflix söker flygvärdinna till privatjet

publicerad 24 januari 2023
- av Sofie Persson
TV: Netflix-byggnad i Los Angeles. TH: Bombardier BD-700 Privatjet.

Klimatet har länge varit en del av streamingjätten Netflix profilfrågor. I veckan lade streamingjätten ut en platsannons där man söker en flygvärdinna till en privatjet.

Platsannonen för arbete i Kalifornien lades ut av företagets flygavdelning och är som flygvärdinna på deras privatjet.

Som Netflix flygvärdinna förväntas du omfamna vår kultur, som lägger stor vikt vid att arbeta med frihet och ansvar, med självständighet och mycket självmotivation”, står i platsannonsen där man lägger till att det handlar om ett jobb på en ”Super Midsize Jet”.

Under 2021 uttalade företaget ett mål för att ”uppnå nettonollutsläpp av växthusgaser i slutet av 2022 och varje år därefter” med en tillhörande video där man förklarar varför hållbarhet är viktigt för företaget, samt hur viktigt det är att ”lyssna på vetenskapen” – en term som syftar på att man menar att mer alarmistiska hållningar om klimatets utveckling är mer vetenskapligt belagda än forskning som exempelvis antyder att solens inverkan är mer avgörande för klimatförändringar än mänsklig påverkan.

Klimatvetenskapen säger oss att detta är det avgörande årtiondet för att undvika ohanterliga klimatförändringar”, skriver företaget.

Om Netflix räknat in utsläpp från privatjeten i det målet är oklart, men enligt annonsen verkar resande med planet vara frekvent. Som flygvärdinna hos streamingjätten krävs att man kan vara ”flexibel att arbeta inom ett varierat schema som inkluderar resor inrikes och utrikes”och ”ofta helger och helgdagar samt långa reseperioder”. Det krävs också att man genomgår en bakgrundskoll.

Lönen kan förväntas bli någonstans mellan 60 000 och 385 000 dollar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.