(t.v.) Ungerns premiärminister Viktor Orbán. (t.h.) George Soros.
Foto: Norway UN/European People's Party/CC BY-ND 2.0

Ungern planerar att sätta stopp för Soros aktiviteter

Publicerad 11 januari 2017, uppdaterad kl. 8:17

Den ökände multimiljardären George Soros verksamheter i Ungern har inte uppskattats av landets regering, som nu vill stänga ner organisationer som finansieras av den ”globalistiske kapitalisten”.

I flera decennier har George Soros finansierat vänsterextremister med syfte att påverka ett lands politik genom så kallade NGO:s (non-governmental organizations). Mest kända av George Soros organisationer är Open Society Foundations och Open Society Initiative, vilka båda är verksamma i Ungern.

Annons:


I Ungern har det konservativa regeringspartiet Fidesz, med premiärminister Viktor Orbán i spetsen, tröttnat på Soros samhällsstörtande verksamhet och tänker stänga ner organisationer som finansers av den ungerskfödde judiske affärsmannen.

Enligt Szilard Nemeth, vice styrelseordförande i Fidesz, kommer regeringen att använda ”alla verktyg man har till förfogande” för att ”sopa ut” icke-statliga organisationer som finansieras av Soros och som ”tjänar globalistiska kapitalister och stöttar politisk korrekthet inom regeringar”, rapporterar Bloomberg.

Orsaken till att den Ungerska regeringen sätter hårt mot hårt när det kommer till George Soros beror enligt Szilard Nemeth på Donald Trumps vinst i det amerikanska presidentvalet. Ett val där Trumps huvudmotståndare Hillary Clinton fick över 25 miljoner dollar i donationer från Soros.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Till ämnet hör att ”NGOs are smuggling immigrants into Europe on an industrial scale”
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-04/something-strange-taking-place-mediterranean

 • Parsifal

  Enligt SvD Näringsliv så förlorade Soros 9 miljarder kronor på Donald Trumps valseger. Han spekulerade i en börsnedgång med det blev tvärsom. Han har det lite motigt just nu!

 • buscador

  Soros vill tydligen ha tillbaka sina på Clinton satsade pengar med att sabotera Trumps installation den 20 januari.
  Helt plötsligt så sparkar Obama chefen för national gardet den dagen med den följden att USA har inget hemvärn den dagen. Samma hände med 9/11 raset, då var USA utan flygvapen. Alla hangarfartygen är i hemmahamn.
  Och Soros ”gehänget” manar till demonstrationer den 20:de.

 • Pingback: George Soros, en sån där ännu ej häktad – Rädda Sverige.nu()

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend