Mediaexpert föreläser om media och krigföring

publicerad 15 februari 2013

Nya Dagbladet välkomnar all form av konstruktiv mediakritik. Nu anordnar föreningen Cui Bono (latinska för “Vem gynnar det”) ett föredrag med mediaexperten Jan-Olof Rönn. Föreläsningen har rubriken “Utan media kan du inte starta ett krig – handledning i intellektuellt självförsvar” och hålls i Göteborg den 3 mars.

Saxat ifrån Cui Bono:s hemsida:

Fokus under detta föredrag kommer att ligga på:

  • utan-media-kan-du-inte-starta-ett-krigVad får vi (allmänheten) inte veta av våra konventionella och dominerande medier (Mainstream Media, eller MSM).
  • Varför vi inte får veta detta, och de mekanismer som används av MSM för hålla oss okunniga.
  • Det enklaste sättet som MSM använder för att ljuga.
  • MSM:s två viktigaste uppgifter: ”Nationens säkerhet” och uppdelningen i ”Vi och de”.
  • En kortkurs i propaganda och PR.
  • Exempel på flera ”begravningar” som format vår världsbild.

 

Föredraget äger rum den 3 mars i Göteborg enligt information på föreningens hemsida.

Cui Bono, som främst är verksamma i Göteborg, har tidigare bland annat anordnat föredrag med författarna Linda Bjuvgård och Mats Sederholm som är författare till boken Robotfolket.

Jan-Olof Rönn har arbetat som lärare, lärarutbildare och rektor, varit samtalsterapeut, konsult och handledare för chefer, haft uppdrag att utvärdera skolor och organisationer och studerat medierna i mer än femtio år. Han har regelbundet anlitats som föreläsare på lärarutbildningar, Journalisthögskolan i Göteborg, Handelshögskolan i Göteborg, rektorsutbildningar, folkhögskolor och föreningar med flera. År 2011 gav han ut boken ”Utan media kan du inte starta ett krig”. Jan-Olof Rönn bor i Göteborg.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!